logo toneelgroep vest

Een professioneel Haaglands (jeugd)toneelgezelschap dat
in theaters, op scholen en andere locaties speelt

Toneelgroep Vest is opgericht door de acteurs René Vernout en Stef Feld.

Zij hebben vele malen gelijktijdig bij diverse toneelgezelschappen gewerkt en besloten in 2013 om een eigen groep te beginnen. Voor kinderen omdat zij het dankbaarste en eerlijkste publiek vormen.

René en Stef stellen zich ten doel kinderen/jongeren te winnen voor theater. Door voorstellingen te maken die fantasierijk en humorvol zijn en waar het speelplezier van afspat.
Uiteraard bevatten ze ook thema’s en boodschappen, maar die zitten nooit de pret in de weg.

Dit heeft geresulteerd in inmiddels 9 producties. Waar zijn we (4+) over reizen in je verbeelding; Lipland (10+) over vluchtelingen (‘Hoe lang blijft hoop houdbaar?); AaBeCederik, mijn betoverende betovergrootvader van moeders kant (6+) over het ontstaan van taal (‘Wat je verhaalt, is lekker!); Babar, het kleine olifantje (4+) over reizen, heimwee, bos en stad en Als je je dromen volgt, kom je nog ‘ns ergens! (8+) over dat dromen niet alleen iets is voor als je slaapt.
Verder Alle beren los! (4+) over nieuwsgierigheid en vrijheid en Gouden Bergen (8+) over vriendschap en verraad. ("Een goede vriend is een lot uit de loterij").

De nieuwste producties voor het seizoen 2020/2021 zijn:
De pan uit reizen, een tekstloze voorstelling over fantasie ('verbeelding kent geen vertraging!') voor groep 1 t/m 4,
Treeman, de man van hout, over het belang van bomen en dat wij aan het behoud kunnen bijdragen, voor groep 7 en 8 en
Roodkapje&De Boze Wolk ook over het belang van natuur (groep 1 t/m 4).