logo toneelgroep vest

Een professioneel Haaglands (jeugd)toneelgezelschap dat
in theaters, op scholen en andere locaties speelt

René Vernout

begon op 17 jarige leeftijd als mimespeler bij mimegroep Theatraction, daarna als acteur bij kindertheater PSSSTT.
Na negen jaar kindertheater kwam hij bij toneelgezelschap De Appel terecht, waar hij diverse rollen vervulde in o.a.: Getto; Hamlet, Drie Zusters, Moeder Courage en andere voorstellingen.
Ging daarna als freelancer werken en deed mee in producties van toneelgroep De Regentes, Toneelgroep Drang en Branoul Producties.
In 1998 vertolkte hij de rol van “Blauwe Toon” in de Musical De Jantjes bij van de Ende Producties.
Samen met een aantal Haagse acteurs richtte hij toneelgroep De Theatermakers op. Hierbij heeft hij behalve gespeeld, ook een aantal regies gedaan.
Heeft korte tijd poppentheater gespeeld bij stichting PET en met een aantal solo-producties door het land gereisd.
Verder was hij te zien in TV producties als Diamant, GTST, Onderweg naar morgen, Oppassen, Goudkust en Het Zonnetje in huis.

 

Stef Feld

is in de vorige eeuw begonnen bij kindertheater Pssstt.
Hij beschouwt dit als zijn acteursopleiding waarin improvisatie, luisteren naar het publiek en geloofwaardigheid centraal stonden.
Na een vijftal jaren is hij doorgestroomd naar theater voor volwassenen en heeft hij langdurig bij diverse grote gezelschappen gespeeld, waaronder het RO-theater, de Voorziening en de Appel.
Daarnaast heeft hij ook enig film-, televisie- en radiowerk gedaan.
Onderwijl kreeg hij steeds meer plezier in schrijven, hetgeen resulteerde in o.a. twee romans en een radiohoorspel bij Radio West.
Nu zijn kinderen de leeftijd van zijn publiek hebben bereikt, is jeugdtheater weer in zijn gezichtsveld verschenen en schrijft hij de stukken voor Toneelgroep Vest.

 

 

Cheyenne Schackmann

Creatieve geest met een grote ambitie voor zowel voor- als achter de schermen.
Vorig jaar is zij afgestudeerd aan het Creative College als filmmaker en heeft ze gewerkt bij mediabedrijf OutTV.
Bij toneelgroep de Vest heeft zij trailers voor Treeman en Roodkapje & de Boze Wolk gemaakt.

Naast haar passie voor filmmaken heeft zij ook een passie voor schrijven, fotografie en acteren.
Op school schreef ze zich bij elke productie meteen in en kwam ze vaak ook met haar eigen choreografie of verhaal Ideeën.
Ze heeft een aantal jaren bij theatergroep Greg&Boud Productions gezeten waar zij in verschillende producties heeft meegespeeld.
Aankomend jaar speelt ze mee in de productie Treeman.

 

 

 

Niels Budel

Is afgestudeerd van de opleiding Docent Muziek op Codarts met als primair instrument basgitaar.
Hoewel hij is begonnen op zijn 12e als drummer, is hij nu ook gitarist, bassist, pianist, zanger en speelt hij banjo, mandoline en ukelele.

Door zijn opleiding en bandjes is hij altijd bezig met muziek maken en wil hij het plezier hierin graag overbrengen op zijn leerlingen en andere kinderen.
Al 7 jaar staat hij voor de klas als muziekleraar en voor de derde keer op het podium in een voorstelling van toneelgroep Vest.

 

 

 

 

 

 

Renske Luijten

Renske had als kind van 6 haar eerste zanglessen en sindsdien heeft ze haar passie voor zingen nooit meer verloren.
Na in vele kinder- en schoolmusicals te hebben gezongen en een vooropleiding muziektheater te hebben gedaan is ze zich vooral gaan richten op lichte muziek, omdat dit dichter bij haar ligt.
Na de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium is zij de master The Music Educator gaan doen.
Ze zingt momenteel in verschillende bandjes, geeft les op een middelbare school, schrijft nummers en geeft zang- en pianolessen aan leerlingen met verschillende leeftijden.

 

 

Henry van Niel

begon zijn carrière als allround theatertechnicus en lichtontwerper in 1984 bij het jeugdtheatergezelschap Pssstt in Den Haag.
In de 4 jaar die volgde leerde hij het vak en kwam in 1987 onder contract bij zijn “droom gezelschap” Toneelgroep de Appel in Scheveningen. Hij ontwikkelde zich als technicus maar werd ook de vaste lichtontwerper van het gezelschap.
In de 30 jaar die volgde ontwierp Henry licht voor producties van De Appel maar ook buiten het gezelschap, onder andere Het Nationaal Toneel en de Paardenkathedraal.
Hij werkte met regisseurs als Erik Vos, Lodewijk de Boer, Aram Adriaanse, en Aus Greidanus en met decorontwerpers Tom Schenk, Andre Joosten en Guus van Geffen.
Internationaal werkte hij aan producties in Rusland, Zuid Afrika, Albanië en China.
Momenteel is Henry werkzaam als freelance lichtontwerper en allround theatertechnicus.
Zijn passie voor fotografie groeide uit tot scene fotografie, het maken van publiciteit foto’s en portretfotografie voor theaterproducties.
Daarnaast produceerde en regisseerde hij producties als ‘Het atelier’ van Grunberg en ‘De Thuiskomst’, ‘One for the road’, ‘Ashes to ashes’ en ‘Bedrog’, alle van Harold Pinter

 

 

 

 

Guus Vogelpoel

Zocht na een werkzaam leven bij Defensie iets totaal anders om zijn vrije tijd op een leuke en zinvolle manier te vullen.
Hij draagt o.a. zorg voor het opbouwen, bedienen en afbreken van de lichtinstallatie bij de voorstellingen op de scholen.
Hij geniet elke keer weer van de reacties van de kinderen tijdens en na de voorstellingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onno Ephraïm

is de zakelijk leider van Toneelgroep Vest.
Voor meer informatie over Toneelgroep Vest of over boekingen kunt u bij hem terecht!

tel nr: 06-28276740.